top of page
Neurofeedbackheader.png

Burn-out behandeling/ therapie in Amsterdam

 

Helaas krijgen steeds meer Amsterdammers, op steeds jongere leeftijd, burn-out klachten. De burn-out behandeling of burn-out therapie van Brain-Fit zorgt dat je beter kunt loslaten. Het opent de weg naar jouw herstel of het voorkomen van een burn-out.  

 

Het is niet alleen een Amsterdams probleem. Meer Nederlanders zitten thuis, omdat ze kampen met een burn out. Is het een maatschappelijk probleem met grote gevolgen voor het individu of een individueel probleem met grote maatschappelijke gevolgen?

Wat is een burn-out?

Het wordt in de psychologie gedefinieerd als het gevoel opgebrand te zijn en geen energie en motivatie meer te hebben voor de dagelijkse bezigheden.

 

Je voelt je lichamelijk, emotioneel en psychisch totaal uitgeput waardoor je niet in staat bent om normaal te functioneren in je dagelijkse werk of privéleven.

sign life balance _ burnout (1).jpeg

Wie heeft burn-out klachten?

DSC_6508_ burnout.jpeg

Volgens de meest recente cijfers ervaart 1 op de 6 werknemers burn-out klachten

(Bron: NationaleEnquêteArbeidsomstandigheden (NEA)-2018, TNO/CBS april 2019).

 

Bij de groep 25-35 jarigen ligt het percentage zelfs op 20% (1 op 5). Tevens geeft het onderzoek aan dat meer vrouwelijke werknemers de symptomen ervaren. Natuurlijk krijgt niet iedereen met klachten ook uiteindelijk een burn-out. Maar het risico hierop is wel aanwezig en wordt alsmaar groter.

Behoor jij tot deze groep? 

Wanneer je brein uit evenwicht is, uit zich dat in klachten als:

Neurofeedback training bij stress, slecht slapen, burn-out, angst, hoofdpijn, oververmoeid, geheugenproblemen, psychosomatische klachten, dwangmatig gedrag, overprikkeld zijn, add, adhd, down voelen, depressief gevoel, minderwaardig voelen, slecht zelfbeeld, overmand door emoties, verslavend gedrag

Naast de klachten zoals grote prestatiedruk, aanhoudende stress en het ervaren van veel onzekerheden zijn er ook de volgende persoonlijke eigenschappen die een grote rol spelen bij het ontwikkelen van een burn-out in Amsterdam:

  • Perfectionisme in het dagelijks leven

  • Prestatiegerichtheid

  • Bewijsdrang

  • Overdreven verantwoordelijkheidsgevoel

  • Pleasen

 

Vraagt de huidige maatschappij (te) veel van ons als werknemer (te grote belasting) of moeten wij werken aan een betere belastbaarheid? Burn-out is een duidelijk signaal van het lichaam dat aangeeft dat je levenshouding ziekelijk was. Het is een zeer gezonde reactie op een zeer ongezonde leef-, denk- en werkwijze. Het is de genadeklap die het begin van je herstel inluidt. Een burn-out kan leiden tot een depressie.

Mogelijke oorzaken van een burn-out

InnerGame.png

Reguliere aanpak burn-out behandeling

De hulpverlening bij burn-out is vaak gericht op verhelpen, oplossen en genezen zonder te kijken naar de oorsprong van de oorzaak. De mensen worden gevraagd iets te DOEN om de burn-out op te lossen. Hierdoor wordt de motor van de wilskracht weer gevraagd de burn out op te lossen. Met als gevolg dat het sympathische zenuwstelsel weer op volle toeren draait. We zijn weer terug bij af. Klaarblijkelijk vinden wij het moeilijk om in plaats van te DOEN ook eens te LATEN. 

 

Burn-out therapie in Amsterdam

Onze burn-out therapie in Amsterdam is gelijk aan onze unieke burn-out behandeling. Ben je benieuwd welke methodieken hierachter schuilen? De complementaire methodieken Neuroptimal® neurofeedback en Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI) zorgen ervoor dat het centrale zenuwstelsel weer goed kan functioneren en dat de hormoonregeling beter wordt afgesteld.

Door deze aanpak, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht, hebben wij veel mensen met burn-out klachten kunnen helpen om hun klachten te verminderen of zelfs te verhelpen.

DSC_6497.jpg

Wil je weten wat Brain-Fit voor jou kan betekenen?

Burn-out behandeling Amsterdam

De burn-out behandeling in Amsterdam volg je bij Brain-Fit. De aanpak van Brain-Fit is erop gericht om de veerkracht en flexibiliteit van het brein te vergroten om zodoende makkelijker te kunnen (LOS)LATEN.

 

Je gaat hierdoor o.a. beter slapen, je bent minder gestrest, je ervaart minder angst en je kunt beter focussen. Dit opent de weg naar herstel of naar het voorkomen van een burn-out.

DSC_6537 burnout (1).jpeg

Ben jij geïnteresseerd in een burn-out behandeling en woon je in Amsterdam of omgeving? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos informatiegesprek/proefsessie.

Bel ons op 0252 533115 of vul het contactformulier in. Alle informatie kun je vinden op onze website.

Kamp je met de symptomen van een burn-out, of denk je dat er meer aan de hand is? Dan is het raadzaam dat je ook een afspraak maakt met je huisarts. 

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel
bottom of page