Depressie

Een depressie is een aandoening die valt onder de ‘stemmingsstoornissen’. Het is een ziekte van de stemming en gevoelens.

Van een depressieve stemming is sprake als er gedurende een langere periode een abnormale somberheid bestaat, en/of een abnormale lusteloosheid, verlies van interesse of een onvermogen om ergens van te genieten.

Bij een depressie kan men kijken naar de hoogte van de stemming (zoals een beetje somber of heel erg somber) en naar de wisselingen in de stemming (zoals wekenlang een somber gevoel of een afwisseling tussen de positieve stemming en de sombere stemming; maar ook wisseling per dag of per aantal weken). Dit kan per persoon variëren en zorgt ervoor dat een depressie bij iedereen anders kan zijn.

Er kunnen verschillende oorzaken van depressie aanwezig zijn. Sommige mensen hebben aanleg voor depressie, maar ook de afwezigheid van (zon)licht in de winterperiode, negatieve (sociale) ervaringen, gebeurtenissen in de jeugd en hormonale ontregeling kunnen een oorzaak zijn. Een depressie kan ook ‘zomaar’ voorkomen. Juist het gebrek aan een duidelijke reden is vaak frustrerend voor iemand met een depressie. Dit in combinatie met het feit dat een depressie meestal niet aan de buitenkant van een persoon is te zien, geeft vaak een onbegrepen gevoel.

Een depressie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. In het afgelopen jaar leden ruim vijf van de honderd mensen aan een depressie. Een depressie speelt zich niet alleen af op het emotionele niveau, maar beïnvloed ook het cognitieve, het gedragsmatige en het lichamelijke functioneren.

Depressie behandeling

In onze praktijk hebben wij goede ervaringen met het ondersteunen van cliënten met een depressie. De elkaar aanvullende combinatie van de geavanceerde NeurOptimal® neurofeedback training en orthomoleculaire therapie (PNEI) zorgt ervoor dat het centrale zenuwstelsel weer goed kan functioneren en dat de hormoon regeling beter wordt afgesteld. De effecten van deze methodiek zijn goed merkbaar op mentaal en lichamelijk gebied. Door deze aanpak, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht, hebben wij veel (jong) volwassenen kunnen helpen om hun klachten te laten verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Het leven is voor hen weer leefbaar geworden.

Wil jij ook weten wat wij voor jou of je kind kunnen betekenen. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos informatiegesprek/proefsessie. Bel op ons op 0252 533115 of vul hier het contactformulier in.