Neurofeedback Leiden

Brain-Fit biedt neurofeedback aan nabij Leiden. Brain-Fit is gevestigd in Hillegom en Amstelveen/Amsterdam en eenvoudig te bereiken via auto of openbaar vervoer. Kom je met de trein, dan word je gebracht van en naar station Hillegom. Brain-Fit is een gecertificeerd instituut dat neurofeedback inzet tegen verschillende aandoeningen en problemen. Zo is neurofeedback uitermate geschikt voor kinderen met ADHD/ADD. Neurofeedback kan kinderen helpen om ADHD/ADD-klachten terug te dringen.

ADHD neurofeedback therapie in Leiden

De hersenen zijn altijd aan het werk. Zelfs wanneer we ontspannen. Wanneer je slaapt, televisie kijkt of aan het eten bent, het brein is altijd bezig. Er is dus altijd hersenactiviteit en deze hersenactiviteit is meetbaar. Bij AD(H)D zorgt een neurobiologische stoornis in de hersenen voor problemen en ongemakken. Hierbij kan je denken aan vermoeidheid, stress maar ook concentratieproblemen. Neurofeedback therapie kan hier een uitkomst in zijn. Neurofeedback therapie voor een ADHD en ADD behandeling kan je brein leren de hersenactiviteit te reguleren en de balans te herstellen. De klachten die worden veroorzaakt door de neurobiologische stoornis zullen hierdoor worden verminderd of geheel verdwijnen. Klik hier voor meer informatie over ADHD neurofeedback therapie nabij Leiden of voor een ADD behandeling nabij Leiden.

Hoe werkt ADHD of ADD neurofeedback therapie?

Tijdens de neurofeedback training neem je plaats in een stoel. Er worden vervolgens enkele sensoren aangebracht op je hoofd. Nu kan de sessie beginnen. Tijdens de sessie krijg je muziek te horen of bekijk je een film. De sensoren die aangebracht zijn op je hoofd meten je hersenactiviteit. Wanneer je hersenen onregelmatigheden vertonen zal de film/muziek voor een fractie van een seconde stoppen. Dit zorgt voor een reactie van de hersenen die opzoek gaan naar de juiste balans.

Dit traint je hersenen  waardoor ze bij een disbalans automatisch opzoek gaan naar balans. Na enkele sessies zal je merken dat dit rust en ontspanning geeft en het concentratievermogen wordt verhoogd.

ADHD/ADD neurofeedback therapie nabij Leiden

Brain-Fit is het adres voor ADHD/ADD neurofeedback therapie nabij Leiden. Het instituut is gevestigd in Hillegom en Amstelveen/Amsterdam en biedt trainingen aan die geschikt zijn voor volwassen en kinderen. Brain-Fit biedt een gratis proefsessie aan.