top of page
HeaderNeurofeedback4.jpg

NeurOptimal® neurofeedback is een veilige en wetenschappelijk onderbouwde methode die je centrale zenuwstelsel optimaal laat functioneren. 

Stel je brein voor als een slim commando- en controlecentrum, dat de controle heeft over alle andere systemen in je lichaam. Is er instabiliteit in het brein, dan ontstaan er klachten op emotioneel, mentaal en lichamelijk gebied. Gelukkig heeft je brein een natuurlijk zelflerend vermogen. Neurofeedback is een moderne technologie die dit leerproces op een onbewust niveau tot stand brengt. 

NeurOptimal® neurofeedback spoort plotseling optredende instabiliteit in de hersenactiviteit op en informeert het brein hierover, door middel van een korte onderbreking in geluid. Dit onderbreken zorgt ervoor dat je hersenen even worden wakker geschud. Hierdoor kun je de hersenen ‘bewust’ maken van de activiteit waar ze mee bezig waren en stel je ze in staat een andere weg te kiezen. 

Dit gebeurt telkens opnieuw, totdat je brein zichzelf optimaal heeft gecorrigeerd. Dit merk je doordat je o.a. beter slaapt, je minder gestrest bent, minder angst ervaart en je beter kan focussen. Waardoor je de vreugde van een gemakkelijker leven ervaart, ondanks de uitdagingen die dagelijks op je afkomen.

Je kunt dit proces vergelijken met een vliegtuig dat uit koers raakt door turbulentie. Dit kost veel energie. Door correcties van de piloot komt het vliegtuig weer op de juiste koers en kan het toestel weer rustig naar zijn bestemming vliegen.

neurofeedback training
neurofeedback training

Hoe werkt het?

Stoel.png
TV.png
Feedback.png

1. Het plaatsen van de sensoren

Je gaat zitten in een comfortabele stoel. Je krijgt vijf sensoren op je hoofd; twee aan de linker- en drie aan de rechterzijde.

 

2. Luisteren naar muziek of kijken naar een film

Nadat de sensoren zijn aangebracht, luister je naar muziek of kijk je naar een film. Je mag ook je ogen dicht doen en heerlijk ontspannend naar de muziek luisteren. Dit maakt deze trainingsmethode ook heel geschikt voor kinderen, omdat ze met plezier naar hun favoriete film kunnen kijken. De training is niet intensief of vervelend, en je voelt er niets van. Je hoeft niets te doen. Je hersenen doen zelf het benodigde werk.

 

3. Feedback proces

 

  • De sensoren meten je hersenactiviteit tijdens het luisteren naar muziek of het kijken naar een film. De NeurOptimal® software analyseert deze activiteit.  

  • De software registreert op welk moment er instabiliteit in jouw hersenactiviteit optreedt. 

  • Je brein produceert hersenactiviteit. Die kun je meten in tijd, frequentie en intensiteit. Dit zegt iets over hoe het brein op dat moment functioneert. Wanneer er zich instabiliteit in de hersenactiviteit voordoet, detecteert NeurOptimal® dit en wordt het geluid kort onderbroken. Dit is het leermoment voor het brein.  NeurOptimal® laat je brein zo door een spiegel naar zichzelf kijken. De unieke software (de spiegel) laat je brein zien hoe het zich kan corrigeren en aanpassen. Hierdoor verbetert de veerkracht en flexibiliteit van je brein.

 

neurofeedback training

Intake, evaluatie en meetmomenten

Wil je kijken of neurofeedback training iets voor jou is? Vraag dan een intakegesprek & verkorte sessie aan. Een sessie duurt ongeveer één uur. Samen kijken we naar jouw reden om de training te volgen. Voor aanvang van het traject vragen we je een evaluatieformulier in te vullen. Deze dient als 0-meting. Ook tussentijds vragen we je een evaluatieformulier in te vullen. Aan de hand van deze evaluatieformulieren, en de uitkomsten per sessie, kunnen wij zo het trainingsverloop monitoren en bespreken. Daarnaast geeft het Neuro4Profiel (PNEI) waardevolle informatie over de voortgang in het traject.

PNEI.png
Anker 1

Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI)

PNEI kijkt naar hoe het centrale zenuwstelsel, het hormoonstelsel en het immuunsysteem met elkaar communiceren. Hiervoor gebruiken wij een digitale test, Neuro4Profiel, ontwikkeld door Dr. Braverman. Deze test is het resultaat van wat de afgelopen 50 jaar door de wetenschap is aangetoond op het gebied van de werking van neurotransmitters. De Neuro4Profiel-test geeft inzicht in jouw persoonlijke neurotransmitter-profiel. Mogelijke tekorten in neurotransmitters kunnen het herstel van je klachten belemmeren. Naar aanleiding van jouw profiel krijg je van ons advies op het gebied van voeding, beweging en suppletie (vitaminen, mineralen en kruiden), om eventuele tekorten aan te vullen. 

Wat zijn neurotransmitters?

Neurotransmitters zijn de overdrachtsstofjes waarmee hersencellen met elkaar communiceren. Systemen zoals hormoonproductie, immuunsysteem, geheugen, stressregulatie, concentratie en focus hebben deze stofjes nodig om goed te functioneren. Neurotransmitters kan je zien als de brandstof voor je hersencellen. Wanneer je lichamelijke en/of mentale klachten hebt, kan het zijn dat je neurotransmitters uit balans zijn. Hierdoor krijgen bepaalde systemen niet meer voldoende brandstof. Neurotransmitters hebben dus een belangrijk effect op je lichamelijke- en mentale fitheid. Met de juiste voeding en supplementen, de juiste beweging én mentaal evenwicht zorg je ervoor dat de neurotransmissie in je brein en lichaam weer goed verloopt.

DSC_6519.jpg
DSC_6541.jpg
DSC_6522.jpg
bottom of page