top of page
Neurofeedbackheader.png

Neurofeedback training in Amsterdam: voel je weer in balans

 

Ervaar jij stress, slaapproblemen of een slaapstoornis? Of kamp je met emotionele, mentale en/of lichamelijke klachten? Dit soort klachten kunnen jouw dagelijks functioneren verstoren. Bovendien kun je het gevoel krijgen dat je uit balans bent. Dat wil zeggen: je hersenen zijn uit balans. Komt dit bekend voor? Onze neurofeedback training in Amsterdam helpt jou om je weer in balans te voelen.

Wat is neurofeedback?

NeurOptimal® neurofeedback is een veilige en wetenschappelijk onderbouwde methode die je centrale zenuwstelsel optimaal laat functioneren. Is er instabiliteit in het brein, dan ontstaan er klachten. Echter hebben je hersenen een natuurlijk zelflerend vermogen en kunnen ze een disbalans ook weer corrigeren.

 

Brain-Fit heeft een moderne technologie die dit corrigerende proces op een onbewust niveau tot stand brengt. Dat gebeurt op een geheel veilige manier, zonder enig risico – je hoeft alleen maar in een stoel te zitten, terwijl je muziek luistert of een film kijkt!

sign life balance _ burnout (1).jpeg

Neurofeedback training

DSC_6508_ burnout.jpeg

Neurofeedback training spoort plotseling optredende instabiliteit in de hersenactiviteit op. Door een korte onderbreking in geluid informeert het de hersenen. Je brein wordt daardoor wakker geschud. De hersenen worden ‘bewust’ gemaakt van de activiteit waar ze mee bezig waren en je stelt ze in staat een andere weg te kiezen. Dit gebeurt telkens opnieuw, totdat je brein zichzelf optimaal heeft gecorrigeerd. Je klachten verminderen of zijn zelfs verholpen

Behoor jij tot deze groep? 

Wanneer je brein uit evenwicht is, uit zich dat in klachten als:

Neurofeedback training bij stress, slecht slapen, burn-out, angst, hoofdpijn, oververmoeid, geheugenproblemen, psychosomatische klachten, dwangmatig gedrag, overprikkeld zijn, add, adhd, down voelen, depressief gevoel, minderwaardig voelen, slecht zelfbeeld, overmand door emoties, verslavend gedrag

Neurofeedback klinkt wellicht spannend, maar dat is het helemaal niet. Je neemt plaats in een comfortabele stoel. Vervolgens plaatsen we vijf sensoren op je hoofd. Nadat deze aangebracht zijn ga je naar muziek luisteren of een film kijken. Dat is alles! Als je wilt kun je zelfs je ogen dicht doen en lekker achterover zitten.

Om het neurofeedback proces in gang te zetten hoef je zelf dus verder niets te doen. De sensoren meten je hersenactiviteit tijdens de neurofeedback training. Vervolgens analyseert en registreert de NeurOptimal® software het moment dat er instabiliteit optreedt. Het geluid wordt dan kort onderbroken. Dit is het leermoment voor het brein.

De unieke software laat je brein zien hoe het zich kan corrigeren en aanpassen. Hierdoor verbetert de veerkracht en flexibiliteit van je brein en worden je klachten minder en minder.

Hoe werkt neurofeedback in Amsterdam?

InnerGame.png

Bij welke klachten kan neurofeedback in Amsterdam helpen?

Een brein dat niet in evenwicht is kan voor allerlei klachten zorgen. Neurofeedback zorgt ervoor dat deze klachten gaandeweg steeds minder intens. Neurofeedback kan onder meer helpen bij:

 • Slapeloosheid

 • Overspannenheid en burn-outs

 • Depressieve gevoelens

 • Angstigheid

 • Mentale oververmoeidheid

 • Onzekerheid

 • ADD en ADHD

Neurofeedback training in Amsterdam

 

Neurofeedback training spoort plotseling optredende instabiliteit in de hersenactiviteit op. Door een korte onderbreking in geluid informeert het de hersenen. Je brein wordt daardoor wakker geschud. De hersenen worden ‘bewust’ gemaakt van de activiteit waar ze mee bezig waren en je stelt ze in staat een andere weg te kiezen. Dit gebeurt telkens opnieuw, totdat je brein zichzelf optimaal heeft gecorrigeerd. Je klachten verminderen of zijn zelfs verholpen.

Kan neurofeedback mijn klachten doen verdwijnen?

Neurofeedback is geen magische behandeling die je klachten als sneeuw voor de zon kan laten verdwijnen. Wel is het een effectieve en wetenschappelijk bewezen behandeling die ervoor kan zorgen dat je de klachten minder gaat ervaren. Met andere woorden, de intensiteit van de klachten wordt steeds minder. Hierdoor kun je er steeds beter mee omgaan en leven, en wordt je ‘quality of life’ dus aanzienlijk verbeterd.

Neurofeedback voor slaapproblemen

 

Woon je in Amsterdam of omgeving en ondervind je slaapproblemen? Neurofeedback voor slaapproblemen is de oplossing. Onze neurofeedback training zorgt ervoor dat je meer rust en focus ervaart.

 

Na de therapie voel jij je weer in balans. Neem contact met ons op en vraag een intake & verkorte sessie aan.

Neurofeedback kosten

Een neurofeedback behandeling van ongeveer 60 minuten op onze locatie in Amsterdam, inclusief PNEI-test en leefstijladvies, kost 105 euro. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een intake & verkorte sessie.

Maak een afspraak via info@brain-fit.nl of bel ons op 0252 533115.

DSC_6497.jpg

Voordelen van Brain-Fit

 • Combinatie Neurofeedback en Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI) 

 • Ruime, persoonlijke aandacht voor onze cliënten

 • Levenservaring en ervaringsdeskundigen

 • Sinds 2007 ervaring met Neurofeedback

 • Gecertificeerde therapeuten

 • Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

DSC_6537 burnout (1).jpeg

Wil je weten wat Brain-Fit voor jou kan betekenen?

Ben jij geïnteresseerd in neurofeedback training en woon je in Amsterdam of omgeving? Neem dan contact met ons op voor een intake & verkorte sessie. Wij vertellen je graag meer over hoe neurofeedback hoe bij jouw klachten kan helpen.

 • Facebook - grijze cirkel
 • Instagram - grijze cirkel
 • LinkedIn - grijze cirkel
bottom of page